Voorbeeld Ondernemersplan

Gratis tips en advies voor uw ondernemersplan!

Tips Ondernemingsplan Winkel

Een ondernemersplan voor een winkel, dient natuurlijk dezelfde hoofdstukken te bevatten als (bijna) elk ander ondernemersplan. Bij de plannen voor het willen openen van een winkel is het echter wel belangrijk bij een aantal onderwerpen wat beter en langer stil te staan.

In een winkel zijn de marges op de producten heel erg belangrijk. Op luxe artikelen zitten vaak hogere marges dan op minder luxe artikelen. Van minder luxe artikelen moeten er dus ook meer verkocht worden om dezelfde winst / resultaat te halen.

Ga heel goed na hoeveel producten je moet verkopen om de vaste lasten zoals: huur, gas/water/licht, verzekeringen en personeelskosten te betalen. Hiernaast blijft er altijd een gedeelte van de producten over die in de uitverkoop gaat of zelfs helemaal niet verkocht wordt.

De locatie van een winkel is ook erg belangrijk. Op een goede locatie komen meer potentiele klanten binnen en wordt natuurlijk ook meer verkocht. Maar wegen deze hoge huurkosten op tegen het aantal extra mensen dat de winkel binnen komen lopen? Verder is het belangrijk dat mensen die de winkel binnen komen lopen wat gaan kopen. Hier zijn veel boeken over geschreven over hoe dat gaat. Lees eens zo’n boek, het is erg belangrijk om van dergelijke materie op de hoogte te zijn.

Verder is het belangrijk met zoveel mogelijk met flexibel personeel te werken. Bijna niets is vervelender en kostbaarder dan meerdere personeelsleden in de winkel hebben staan terwijl er geen klanten binnenkomen…

Kijk voor nog meer (algemene) tips en adviezen voor het schrijven van een goed ondernemersplan op andere plekken op deze website.

Comments are closed.