Voorbeeld Ondernemersplan

Gratis tips en advies voor uw ondernemersplan!

Tips Ondernemingsplan Kledingzaak

Een ondernemersplan voor een kledingzaak, dient natuurlijk dezelfde hoofdstukken te bevatten als (bijna) elk ander ondernemersplan. Bij de plannen voor het willen openen van een kledingzaak is het echter wel belangrijk bij een aantal onderwerpen wat beter en langer stil te staan.

In een kledingzaak zijn de marges op de kleding heel erg belangrijk. Op de duurdere merken zitten vaak hogere marges en op goedkopere kleding vaak kleinere marges. Ga heel goed na hoeveel kleding je moet verkopen om de vast lasten zoals: huur, gas/water/licht, verzekeringen en personeelskosten te betalen. Hiernaast blijft er altijd een gedeelte over aan het einde van het seizoen dat in de uitverkoop gaat, en er blijft bijna altijd kleding over dat niet wordt verkocht.

De locatie van de winkel is ook heel erg belangrijk. Op een goede locatie komen meer potentiele klanten langs en wordt natuurlijk ook meer verkocht. Maar wegen deze hoge huurkosten op tegen het aantal extra mensen dat de winkel binnen komen lopen? Verder is het belangrijk dat mensen die de winkel binnen komen lopen wat gaan kopen. Hier zijn veel boeken over geschreven over hoe dat gaat. Lees eens zo’n boek, het is erg belangrijk om van dergelijke materie op de hoogte te zijn.

Verder is het belangrijk met zoveel mogelijk met flexibel personeel te werken. Bijna niets is vervelender en kostbaarder dan meerdere personeelsleden in de winkel hebben staan terwijl er geen klanten binnenkomen…

Kijk voor nog meer (algemene) tips en adviezen voor het schrijven van een goed ondernemersplan op andere plekken op deze website.

Comments are closed.