Voorbeeld Ondernemersplan

Gratis tips en advies voor uw ondernemersplan!

Tips Ondernemersplan Horeca

Een ondernemersplan voor een horecabedrijf bestaat natuurlijk uit dezelfde onderwerpen dan (bijna) elk ander ondernemersplan. Bij het willen starten van een horecabedrijf zijn er echter wel bepaalde onderwerpen die beter bekeken dienen te worden.

De horeca heeft de afgelopen jaren (het is nu 2011) minder goede jaren achter de rug. Door de financiele crisis zijn veel mensen geld gaan sparen in plaats van uitgeven en is de horeca een van de branches geweest die veel mensen links hebben laten liggen. Het afgelopen jaar is het wel weer wat aangetroken, maar er zijn nog steeds veel horecazaken die moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Hou dit in uw achterhoofd terwijl u een horeacabedrijf wilt beginnen en een ondernemersplan aan het schrijven bent.

Over het algemeen zijn er in de meeste plaatsen al voldoende horecazaken voor mensen om ergens lakker iets te gaan eten of te drinken. Doe dus goed marktonderzoek of uw idee wel past binnen de omgeving en of er wel voldoende animo voor is. Bijna elk dorp of gemeente heeft een pizzeria en een pannenkoekenhuis, en over het algemeen hebben deze ook genoeg klandizie. Maar een lunchroom met luxebroodjes van boven de EUR 7,- of een sterrenrestaurant heeft natuurlijk niet in elk dorp of gemeente kans van slagen.

De locatie van een horecabedrijf is ook heel erg belangrijk. Op een goede locatie komen meer potentiele klanten langs en worden natuurlijk meer producten verkocht. Maar wegen deze hoge huurkosten op tegen het aantal extra mensen dat de winkel binnen komen lopen?En kunt u de mensen misschien wel naar uw bedrijf trekken door iets unieks en speciaals te bieden en de mensen hiervan op de hoogte te brengen door een goede reclamecampagne?

Verder is het belangrijk om in de horeca met zoveel mogelijk flexibel personeel te werken. Bijna niets is vervelender en kostbaarder dan meerdere medewerkers in het bedrijf te hebben staan terwijl er geen gasten binnenkomen…

Kijk voor nog meer (algemene) tips en adviezen voor het schrijven van een goed ondernemersplan op andere plekken op deze website.

Comments are closed.