Voorbeeld Ondernemersplan

Gratis tips en advies voor uw ondernemersplan!

Plan van Aanpak Ondernemersplan

Bij het schrijven van een ondernemersplan komt heel veel kijken. Vandaar dat het belangrijk is een goede plan van aanpak te hebben. Als er iets in je opkomt mbt je ondernemersplan is het belangrijk alles op te schrijven. Schaf hiervoor een schrijfblok aan die je gebruikt om alles in op te schrijven. Zo kun je de gedachtes die je hebt gehad af en toe nalopen en weet je zeker dat je niets vergeet. Een ander voordeel hiervan is dat je een leeg hoofd hebt en helderder kunt denken als het op papier staat in plaats van in je hoofd.

In het ondernemersplan gaat u natuurlijk ook over uzelf vertellen: de ondernemer. Ga bij uzelf de komende periode na (als u dat nog niet goed weet) wat uw sterke en minder sterke punten zijn. Hiernaast kunt u uw CV updaten en bijvoegen in uw plan.

Over de branche waarin u gaat opereren is natuurlijk veel te vinden op internet en in magazines etc. Maar naast het lezen is het ook belangrijk met mensen te praten in deze branche en het lieft met andere mensen die niet al te lang geleden voor zichzelf zijn begonnen. Deze mensen hebben misschien nog wel goede tips en adviezen voor u!

Welke getallen zijn gebruikelijk in uw branche? Wat is de brutomarge van uw producten en uw diensten. Probeer goede antwoorden op dit soort vragen te krijgen. Een plan van aanpak kan een hele mooie bijdrage leveren aan het opstellen van een goed ondernemersplan!

Comments are closed.