Voorbeeld Ondernemersplan

Gratis tips en advies voor uw ondernemersplan!

Opzet Businessplan

De opzet voor een businessplan zier er over het algemeen altijd (bijna) hetzelfde uit. De volgende onderwerpen zijn belangrijk om te behandelen:

  • De Ondernemer
  • De Branch
  • Marketingplan
  • Financiele paragrafen

De ondernemer bent uzelf. Schrijf over uw werkverleden en voeg o.a. uw CV bij. Vertel hiernaast over uw motovatie mbt wat u gaat doen etc. En vertel ook over uw goede en minder goede eigenschappen.

De branche waar u in actie gaat worden is erg belangrijk. Schrijf over uw ervaringen in deze branche en de huidige en toekomstige ontwikkelingen.

Marketing houd onder andere in hoe u zich gaat onderscheiden van de rest, waarom gaan de klanten straks naar u toe. En waar zitten eventuele “gaten in de markt” mbt de branche waarin u actief gaat worden.

De financiele paragrafen bestaan uit een startbalans (na kredietverstrekking) of ook wel een investeringsbegroting. Hiernaast is de verlies en winstrekening voor de eerste jaren belangrijk om op te stellen, deze worden ook wel prognoses genoemd. Denk tot slot aan een liquiditeitsbegroting om te zien in welke periode hoe het meeste geld nodig hebt. En in welke periode er bijvoorbeeld veel voor gefinancieerd moet worden en wanneer er daadwerkelijk veel geld binnenkomt!

 

Comments are closed.