Voorbeeld Ondernemersplan

Gratis tips en advies voor uw ondernemersplan!

Een ondernemersplan schrijven

Wil je een onderneming starten? De eerste stap is een ondernemersplan schrijven. Dit is heel belangrijk, omdat je dan een beter beeld krijgt van je onderneming. Ook is een goed ondernemersplan noodzakelijk wanneer je geld voor je onderneming wilt lenen. Er zijn veel punten waar je rekening mee moet houden. Wat is de bedoeling met het bedrijf? Wil je een product verkopen, een dienst aanbieden of iets heel anders? En hoe wil je dit doen? Komt er een website, heb je een kantoorruimte nodig? Denk ook aan het geld. Wat is bijvoorbeeld je financiƫle plan? Hoeveel geld heb je nodig en hoe wil je geld verdienen? Wil je adverteren? Ook moet je denken aan de komende jaren: hoe gaat je onderneming groeien, welke verwachtingen heb je en welke stappen ga je nemen? Ook heel belangrijk is om eraan te denken wat er wordt gedaan als het bedrijf niet loopt zoals gepland. Welk noodplan is er?

Hulp bij een ondernemersplan schrijven

Het kan misschien lastig zijn een goed ondernemersplan te schrijven. In dat geval zijn er ook mensen die je hierbij kunnen helpen. Zij denken aan zaken waar jij wellicht niet aan had gedacht. Er zijn mensen die je hiervoor kunt inhuren. Wil je een ondernemersplan zelf schrijven dan kan dat natuurlijk ook. De KVK kan extra hulp bieden voor als het even niet wil of je ondernemersplan beoordelen wanneer het af is. Veel geldverstrekkers kunnen ook hulp bieden bij een goed ondernemersplan. Het is helemaal niet erg om hulp te vragen, aangezien dit meer inzicht zal geven.

Waarom een ondernemersplan?

Een ondernemersplan geeft een goed beeld van de toekomst en je visie van een bedrijf. Je denkt aan zaken waar je wellicht niet bij stilstond en kunt zo makkelijker uitvissen waar mogelijke valkuilen zijn. Vaak kun je tevens alleen een zakelijke lening ontvangen bij een goed plan. Ga je een ondernemersplan schrijven, dan weet je ook beter wat je doel is en zul je niet zo snel afdwalen en andere dingen doen die niet goed zijn voor je bedrijf. Een goed begin is het halve werk, dat geldt ook voor het starten van een ondernemer.

Comments are closed.